Εισαγγελική έρευνα στη Sanofi για χειραγώγηση της αγοράς

Η προκαταρκτική έρευνα που άνοιξαν οι γαλλικές Αρχές τον Μάρτιο περιλαμβάνει φερόμενη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών που σχετίζονται με την οικονομική επικοινωνία της φαρμακευτικής. Η μετοχή της χάνει έως και 2,5%.

Εισαγγελική έρευνα στη Sanofi για χειραγώγηση της αγοράς

Οι Γάλλοι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν τη Sanofi για φερόμενη χειραγώγηση της αγοράς.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η προκαταρκτική έρευνα που άνοιξε τον Μάρτιο περιλαμβάνει φερόμενη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών που σχετίζονται με την οικονομική επικοινωνία της φαρμακευτικής, σύμφωνα με δικαστική πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Η Sanofi είπε ότι δεν γνωρίζει την έρευνα και οι οικονομικές πληροφορίες της είναι «ακριβείς και ειλικρινείς».

Η έρευνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γαλλικό διαδικτυακό μέσο La Lettre, το οποίο λέει ότι σχετίζεται με την κυκλοφορία του blockbuster φαρμάκου Dupixent το 2017.

Το φάρμακο για το άσθμα και το δέρμα έχει γίνει από τότε το best seller της Sanofi. Οι πωλήσεις της θεραπείας με αντισώματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολάρια φέτος, εάν επιβεβαιωθεί η υπόσχεση του φαρμάκου για τη θεραπεία μιας χρόνιας πνευμονικής διαταραχής.

Η μετοχή υποχωρεί έως και 2,5% στις συναλλαγές στο Παρίσι. Οι μετοχές της Sanofi υποχώρησαν και στις 27 Οκτωβρίου, όταν η εταιρεία εξέδωσε μια αιφνιδιαστική πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη το επόμενο έτος και είπε ότι θα διαχωριστεί από το τμήμα καταναλωτικής υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v