Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert για τις πωλήσεις μπύρας από τη Heineken

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο προειδοποιεί για δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες. Η μετοχή της χάνει έως και 6,5% σήμερα στο Άμστερνταμ, στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση των τελευταίων πέντε μηνών.

Alert για τις πωλήσεις μπύρας από τη Heineken

Αρνητικά κινούνται οι μετοχές της Heineken μετά την προειδοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο ότι ο επίμονος πληθωρισμός και οι οικονομικές ανησυχίες θα επιβαρύνουν τη ζήτηση μπύρας το 2024.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ολλανδική ζυθοποιία έδωσε μια ευρεία πρόβλεψη αύξησης λειτουργικών κερδών με χαμηλά έως υψηλά μονοψήφια νούμερα για το 2024, καθώς η αγορά μπύρας αντιμετωπίζει προκλήσεις. Τα κέρδη και οι πωλήσεις αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο πέρυσι καθώς οι όγκοι μειώθηκαν. Η μετοχή της χάνει έως και 6,5% σήμερα στο Άμστερνταμ, στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση των τελευταίων πέντε μηνών.

Η ολλανδική ζυθοποιία ανεβάζει τις τιμές για να διατηρήσει ανοδικά τα έσοδα ακόμη και καθώς μειώνονται οι πωλήσεις. Η Heineken έκανε διψήφια αύξηση στις τιμές της μπύρας το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους και υψηλή μονοψήφια το δεύτερο. Αναμένει ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των τιμών θα μετριαστεί φέτος, αλλά λέει ότι το κόστος των πρώτων υλών εξακολουθεί να αυξάνεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v