Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 24% για τις πωλήσεις της Apple στην Κίνα

Οι πωλήσεις smartphones στη χώρα μειώθηκαν κατά 7% στις αρχές του 2024. Στην τέταρτη θέση έπεσε η Apple μεταξύ των προμηθευτών smartphone. Η Huawei ανέβηκε στη δεύτερη θέση στις πωλήσεις με αύξηση 64%.

Βουτιά 24% για τις πωλήσεις της Apple στην Κίνα

Βουτιά 24% έκαναν οι πωλήσεις iPhone της Apple στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες της φετινής χρονιάς, ρίχνοντάς την στην τέταρτη θέση μεταξύ των προμηθευτών smartphone στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έχασε τον τίτλο του κατασκευαστή smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα από τη Vivo, μια κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα τη Ντονγκουάν, με πιο οικονομικά smartphone.

Και οι δύο εταιρείες κατέγραψαν μείωση των πωλήσεων, ωστόσο, καθώς η συνολική αγορά της χώρας υποχώρησε κατά 7%, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις ελπίδες για επικείμενη ανάκαμψη.

Η Huawei Technologies, χάρη στη δυναμική των εγχώριων συσκευών Mate 60 Pro και σε ένα κύμα πατριωτικών αγορών, αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 16,5% από 9,4%. Η εταιρεία που αποσχίστηκε από τη Huawei το 2020, η Honor Device, ήταν η μόνη άλλη μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία που παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων ανά μονάδα, κατά 2%. Η Apple είχε μερίδιο αγοράς 15,7%, πέφτοντας από το 19% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v