Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1% για το λιανεμπόριο ευρωζώνης

Οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των λιανικών πωλήσεων ήταν το Λουξεμβούργο με 7,6%, η Ρουμανία με 3,8% και η Κύπρος με 1,5%.

Πτώση 1% για το λιανεμπόριο ευρωζώνης

Το λιανικό εμπόριο στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε κατά 1% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, ενώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά 0,6%, όπως προκύπτει από την έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη. Σε μηνιαία βάση, αυξήθηκε κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,3% σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι πωλήσεις μη διατροφικών προϊόντων στην Ευρωζώνη και την ΕΕ μειώθηκαν κατά 0,2% και αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ το λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκε κατά 1% και 0,8% στις αντίστοιχες περιοχές. Οι πωλήσεις καυσίμων για αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 1,7% στην Ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ.

Οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των λιανικών πωλήσεων ήταν το Λουξεμβούργο με 7,6%, η Ρουμανία με 3,8% και η Κύπρος με 1,5%. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Εσθονία, όπου έφθασαν το -2,6%, και στη Σλοβακία και τη Λετονία, οι οποίες κατέγραψαν -1% και -0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v