Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Instagram-TikTok σημειώσατε ένα: Είχε περισσότερα downloads πέρυσι

Με 768 εκατ. λήψεις του Instagram πέρυσι, ήταν η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον κόσμο. Επιτυχία στους νέους χρήστες για το δίκτυο του Ζούκερμπεργκ. Πού κινήθηκε η κινεζική αντίπαλος.

Instagram-TikTok σημειώσατε ένα: Είχε περισσότερα downloads πέρυσι

Το Instagram ξεπέρασε το TikTok σε νέες λήψεις εφαρμογών πέρυσι, με την άνοδο της αμερικανικής πλατφόρμας κοινής χρήσης φωτογραφιών να οφείλεται στην αντιγραφή της επιτυχίας του κινεζικού αντιπάλου της με βίντεο μικρής διάρκειας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο συνολικός αριθμός των downloads του Instagram αυξήθηκε κατά 20% το 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας στα 768 εκατ., σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Sensor Tower, καθιστώντας το την εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον κόσμο.

Οι λήψεις του TikTok, που ανήκει στην ByteDance με έδρα το Πεκίνο, αυξήθηκαν μόλις κατά 4%, στα 733 εκατ. την ίδια περίοδο.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής φωτογραφιών της Meta έχει επιτυχία στη στόχευση νέων χρηστών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να έχει αναγνωρίσει ότι η ανάπτυξη του TikTok είναι από τις μεγαλύτερες απειλές για την αυτοκρατορία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2020, το Instagram εισήγαγε τα "reels", ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται σύντομα κλιπ, κλωνοποιώντας τις λειτουργίες των viral βίντεο του TikTok.

«Το Instagram έχει ξεπεράσει το TikTok σε αποδοχή τα τελευταία χρόνια, λόγω της δημοτικότητας του χαρακτηριστικού reels μαζί με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες των κοινωνικών μέσων», δήλωσε ο Abraham Yousef, senior insights manager της Sensor Tower.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v