Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telegram: 900 εκατ. χρήστες, εξετάζει IPO

Η μυστικοπαθής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πλησιάζει την κερδοφορία. «Ελπίζουμε να γίνουμε κερδοφόροι το επόμενο έτος, αν όχι φέτος», δήλωσε ο γεννημένος στη Ρωσία ιδρυτή ςτης app, στην πρώτη του δημόσια συνέντευξη από το 2017.

Telegram: 900 εκατ. χρήστες, εξετάζει IPO

Η Telegram έχει 900 εκατ. χρήστες και πλησιάζει στην κερδοφορία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μυστικοπαθούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς η εταιρεία έρχεται πιο κοντά σε μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Ο Pavel Durov δήλωσε στους Financial Times ότι η Telegram με έδρα το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, ενώ έχει "εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια" σε έσοδα μετά την εισαγωγή διαφημίσεων και υπηρεσιών συνδρομής υψηλής χρέωσης πριν από δύο χρόνια.

"Ελπίζουμε να γίνουμε κερδοφόροι το επόμενο έτος, αν όχι φέτος", δήλωσε ο γεννημένος στη Ρωσία ιδρυτής της εφαρμογής στην πρώτη του δημόσια συνέντευξη από το 2017. Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα έχει 900 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως, από 500 εκατ. στις αρχές του 2021.

Ο Durov, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται πλήρως η Telegram, δήλωσε ότι στην εταιρεία έχουν "προσφερθεί αποτιμήσεις ύψους 30 δισ. δολαρίων και πλέον" από πιθανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων "παγκόσμιων τεχνολογικών funds", αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης της πλατφόρμας, ενώ διερευνά μια μελλοντική δημόσια προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v