Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» στο εργαστηριακό κρέας από Ρεπουμπλικανούς στις ΗΠΑ

Ρεπουμπλικάνοι σε τουλάχιστον επτά Πολιτείες έχουν εισάγει νομοθεσία για την απαγόρευση της πώλησης κρέατος που έχει παραχθεί στο εργαστήριο. «Κάποιοι θέλουν να φάνε ζωύφια με τον Μπιλ Γκέιτς, όχι εγώ», λέει βουλευτής του κόμματος.

«Οχι» στο εργαστηριακό κρέας από Ρεπουμπλικανούς στις ΗΠΑ

Βουλευτές σε πρωτεύουσες πολιτειών των ΗΠΑ επιδιώκουν να εμποδίσουν την παραγωγή εργαστηριακού τόνου, χοιρινού κρέατος και άλλων ζωικών πρωτεϊνών, παίρνοντας θέση ενάντια σε μια νέα τεχνολογία τροφίμων που υποστηρίζεται από επενδυτές όπως ο Bill Gates και ο Jeff Bezos.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ρεπουμπλικάνοι σε τουλάχιστον επτά πολιτείες έχουν εισάγει νομοθεσία από τις αρχές της χρονιάς για την απαγόρευση της πώλησης ή της διανομής κρέατος που έχει παραχθεί στο εργαστήριο, μια μορφή βρώσιμης πρωτεΐνης που καλλιεργείται από ζωικά κύτταρα.

Το πρώτο προϊόν - το εργαστηριακό κοτόπουλο - κέρδισε πέρυσι την ομοσπονδιακή έγκριση ως ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο και είναι διαθέσιμο μόνο για τους πελάτες ενός εστιατορίου με αστέρι Μισελέν στο Σαν Φρανσίσκο και ενός εστιατορίου στην Ουάσινγκτον που ανήκει στον σεφ Χοσέ Αντρές.

"Κάποιοι θα ήθελαν πιθανώς να φάνε ζωύφια με τον Μπιλ Γκέιτς, αλλά όχι εγώ", δήλωσε ο Μπαντ Χάλσεϊ, πολιτειακός αντιπρόσωπος του Τενεσί, σε ακρόαση επιτροπής τον Μάρτιο για τη νομοθεσία περί καλλιεργούμενου κρέατος.

Η αμερικανική νομοθεσία ακολουθεί την Ιταλία, η οποία πέρυσι απαγόρευσε την παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται σε εργαστήριο, με νόμο που προώθησε η δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι. Ωστόσο, ο νόμος ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις εντός του μπλοκ, καθώς η Ιταλία δεν έχει συμμορφωθεί με τις διαδικασίες της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v