Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτηξαν οι εξαγωγές της Κίνας

Η αξία των κινεζικών εξαγωγών μειώθηκε κατά 7,5% τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η πτώση υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πεκίνο

Βούτηξαν οι εξαγωγές της Κίνας

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν απότομα σε όρους δολαρίου τον Μάρτιο, εν μέρει λόγω της ασθενέστερης ζήτησης από αγορές όπως η Ευρώπη και των χαμηλότερων τιμών για τα κινεζικά προϊόντα, παρά την εκτίναξη των αποστολών από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αξία των κινεζικών εξαγωγών μειώθηκε κατά 7,5% τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε σύγκριση με δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών που προέβλεπε συρρίκνωση 2,3%. Η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά 1,9%, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,4%.

Η πτώση της αξίας των εξαγωγών υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πεκίνο, καθώς στρέφεται στη μεταποίηση και το εμπόριο για να προσπαθήσει να βγάλει την οικονομία από μια βαθιά ύφεση που προκλήθηκε από την επιβράδυνση στον τομέα των ακινήτων, καθώς και από την αδύναμη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v