Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Microsoft θα επενδύσει 1,5 δισ. σε όμιλο AI στο Αμπου Ντάμπι

Η επένδυση θα ενισχύσει τη θέση του Άμπου Ντάμπι ως κόμβου τεχνητής νοημοσύνης και αποτελεί ένδειξη των φιλοδοξιών του πλούσιου σε πετρέλαιο εμιράτου στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Microsoft θα επενδύσει 1,5 δισ. σε όμιλο AI στο Αμπου Ντάμπι

Η Microsoft συμφώνησε να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στον όμιλο τεχνητής νοημοσύνης G42 του Άμπου Ντάμπι, το τελευταίο μεγάλο στοίχημά της στην τεχνολογία που υπογραμμίζει την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η συμφωνία δίνει στη Microsoft μειοψηφικό μερίδιο στην G42, ενώ ο αντιπρόεδρος και πρόεδρός της Μπραντ Σμιθ θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Έρχεται αφού η G42 διέκοψε τους δεσμούς της με Κινέζους προμηθευτές υλικού, οι οποίοι αποτέλεσαν αντικείμενο ελέγχου από Αμερικανούς βουλευτές.

Η επένδυση θα ενισχύσει τη θέση του Άμπου Ντάμπι ως κόμβου τεχνητής νοημοσύνης και αποτελεί ένδειξη των φιλοδοξιών του πλούσιου σε πετρέλαιο εμιράτου στον τομέα της τεχνολογίας. Δείχνει επίσης πώς ο Κόλπος, που από καιρό θεωρείται από πολλούς στη Silicon Valley ως εύκολη πηγή χρηματοδότησης, θεωρείται όλο και περισσότερο αξιόπιστος τεχνολογικός εταίρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v