Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesla: Κάτω από τα $500 δισ. η κεφαλαιοποίηση

Η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στον S&P 500 από την αρχή του έτους.

Tesla: Κάτω από τα $500 δισ. η κεφαλαιοποίηση

H μετοχή της Tesla υποχώρησε έως και 4% την Τρίτη διευρύνοντας τις απώλειες για το 2024, με την κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να βουτάει κάτω από το επίπεδο των 500 δισ. δολαρίων. 

Οι απώλειες από την αρχή του έτους άγγιξαν το 38%. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη S&P 500  το 202.

Από την αρχή του έτους έχει διαγραφεί κεφαλαιοποίηση 290 δισ. δολαρίων. 

Η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν έχει κλείσει με κεφαλαιοποίηση κάτω των 500 δισ. δολαρίων από τα τέλη Απριλίου του περασμένου έτους. 

Τα προβλήματα για την Tesla ξεκίνησαν τον Οκτώβριο όταν προειδοποίησε ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Τον Απρίλιο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πωλήσεις τριμήνου οι οποίες ήταν πολύ κατώτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Τα αδύναμα στοιχεία για τις πωλήσεις επανέφεραν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της Tesla, οι οποίες εντάθηκαν μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατασκευή ενός «ηλεκτρικού αυτοκινήτου του λαού» και θα επικεντρωθεί αντίθετα στην εξέλιξη ενός αυτοοδηγούμενου ταξί. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v