Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LVMH: Φρενάρουν οι πωλήσεις στα είδη πολυτελείας

Αύξηση 3% για το πρώτο τρίμηνο, με πορεία επιβράδυνσης για τον μεγαλύτερο όμιλο ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Λίγο πάνω από τα 20 δισ. ευρώ έκατσε η... χρυσή μπίλια.

LVMH: Φρενάρουν οι πωλήσεις στα είδη πολυτελείας

Η LVMH (Louis Vuitton) ανακοίνωσε αύξηση 3% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση καθώς η άνοδος των τιμών έκανε περισσότερους αγοραστές που φιλοδοξούσαν να κατέχουν τις τσάντες και άλλα πολυτελή είδη της να συγκρατηθούν από το ξόδεμα χιλιάδων ευρώ, δολαρίων ή γουάν, γράφει το Reuters.

Η βραδύτερη τριμηνιαία αύξηση πωλήσεων αντανακλά συγκρίσεις με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, όταν είχαν ενισχυθεί χάρη στην άρση των περιορισμών για την πανδημία στη βασική αγορά της LVMH στην ηπειρωτική Κίνα και εν μέσω ανησυχιών για παρατεταμένη παγκόσμια επιβράδυνση που είχαν χτυπήσει τις μετοχές των εταιρειών πολυτελείας το περασμένο έτος.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο, ιδιοκτήτης των Louis Vuitton, Tiffany & Co. και Bulgari, δήλωσε ότι οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 3% ετησίως σε οργανική βάση, στα 20,69 δισεκατομμύρια ευρώ, σε εναρμόνιση με τις αντίστοιχες προσδοκίες των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v