Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Μικρή πρόοδος στη μάχη κατά του πληθωρισμού τον Μάρτιο

Φόβοι μεταξύ των επιχειρήσεων ότι η πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού θα παγώσει σύμφωνα με τη Beige Book.

Fed: Μικρή πρόοδος στη μάχη κατά του πληθωρισμού τον Μάρτιο

H οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ σημείωσε μικρή άνοδο από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου και υπήρχαν φόβοι μεταξύ των επιχειρήσεων ότι η πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού θα παγώσει, σύμφωνα με την έκθεση της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δημοσίευσε τη λεγόμενη «Beige Book» μια ημέρα αφότου ο Τζερόμ Πάουελ παραδέχτηκε ότι η μείωση των επιτοκίων μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. 

«Η συνολική οικονομική δραστηριότητα σημείωσε μικρή άνοδο. Οι δέκα από τις δώδεκα περιφέρειες κατέγραψαν είτε μικρή είτε ήπια οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε η Fed. «Το οικονομικό outlook μεταξύ των επαφών της κεντρικής τράπεζας ήταν επιφυλακτικά αισιόδοξο» σημειώνεται στην έκθεση. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ρυθμός ανόδου των τιμών περιγράφεται στην έκθεση ως ήπιος, αλλά έξι περιφέρειες ανέφεραν μέτριες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και κάποιες επιχειρήσεις, κυρίως μεταποιητικές, είδαν ανοδικά ρίσκα βραχυπρόθεσμα τόσο στις τιμές των εισροών όσο και των εκροών. 

«Συνολικά, οι επαφές ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σταθερός» τονίζεται στην έκθεση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v