Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Google απέλυσε εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για σύμβαση $1,2 δισ. με το Ισραήλ

Υπάλληλοι οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία σε πολλά γραφεία στις ΗΠΑ για να αντιταχθούν στη συνεργασία με το Ισραήλ.

Η Google απέλυσε εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για σύμβαση $1,2 δισ. με το Ισραήλ

Η Google απέλυσε 28 υπαλλήλους, αφού συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες κατά του Project Nimbus, μιας κοινής σύμβασης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Amazon.com για την παροχή υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης και cloud στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι διαμαρτυρίες, των οποίων ηγήθηκε η οργάνωση No Tech for Apartheid, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ και στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια.

Οι διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια πραγματοποίησαν σχεδόν 10ωρη καθιστική διαμαρτυρία, ενώ άλλοι κατέγραψαν τη δράση, μεταξύ άλλων μέσω μιας ζωντανής ροής στο Twitch. Εννέα από αυτούς συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης με την κατηγορία της καταπάτησης.

"Η σωματική παρεμπόδιση της εργασίας άλλων εργαζομένων και η παρεμπόδιση της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας αποτελεί σαφή παραβίαση των πολιτικών μας και εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά", ανέφερε η Google σε δήλωσή της σχετικά με τους διαδηλωτές. "Αφού αρνήθηκαν πολλαπλά αιτήματα να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις, επιστρατεύτηκε η επιβολή της τάξης για να τους απομακρύνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των γραφείων. Μέχρι στιγμής έχουμε ολοκληρώσει ατομικές έρευνες που οδήγησαν στην καταγγελία της απασχόλησης 28 εργαζομένων και θα συνεχίσουμε να ερευνούμε και να λαμβάνουμε μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v