Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμυνα στις κυρώσεις από Μόσχα: Χτίζει νέους εμπορικούς δρόμους στην Ασία

Τα ναυτιλιακά και σιδηροδρομικά δίκτυα μέσω του Ιράν και ένα θαλάσσιο πέρασμα στην Αρκτική θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη στροφή της Μόσχας προς τις ασιατικές δυνάμεις Κίνα και Ινδία, μακριά από την Ευρώπη.

Αμυνα στις κυρώσεις από Μόσχα: Χτίζει νέους εμπορικούς δρόμους στην Ασία

Tην κατασκευή δύο νέων διαδρόμων μεταφορών που συνδέουν την Ασία και την Ευρώπη προωθεί η Ρωσία, επιδιώκοντας να αποδυναμώσει τις κυρώσεις εναντίον της για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που η αναταραχή στη Μέση Ανατολή διαταράσσει το παγκόσμιο εμπόριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα ναυτιλιακά και σιδηροδρομικά δίκτυα μέσω του Ιράν και ένα θαλάσσιο πέρασμα στην Αρκτική θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη στροφή της Μόσχας προς τις ασιατικές δυνάμεις Κίνα και Ινδία και μακριά από την Ευρώπη. Έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τη Ρωσία στο επίκεντρο μεγάλου μέρους του διεθνούς εμπορίου, ακόμη και καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να απομονώσουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο.

Οι διαδρομές θα μπορούσαν να μειώσουν κατά 30%-50% τους χρόνους διαμετακόμισης σε σύγκριση με τη διώρυγα του Σουέζ και να αποφύγουν τα προβλήματα ασφαλείας που μαστίζουν την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι αντάρτες Χούτι επιτίθενται στη διεθνή ναυτιλία λόγω του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα. Οι επιθέσεις του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο το Ισραήλ έχουν αυξήσει τις αναταραχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v