Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσλαμβάνει στρατιώτες η Ρωσία για να αποφύγει την επιστράτευση

Το Κρεμλίνο δεν θέλει να επαναλάβει την κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου του 2022, καθώς κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και προκάλεσε την έξοδο έως και ενός εκατομμυρίου Ρώσων από τη χώρα.

Προσλαμβάνει στρατιώτες η Ρωσία για να αποφύγει την επιστράτευση

Η Ρωσία ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους συμβασιούχους στρατιώτες καθώς προωθεί την εισβολή της στην Ουκρανία, με στόχο να αποφύγει τουλάχιστον προς το παρόν μια άλλη μαζική επιστράτευση, που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη λαϊκή υποστήριξη για τον πόλεμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Κρεμλίνο αγωνιά καθώς δεν θέλει να επαναλάβει την κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου του 2022, η οποία κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και προκάλεσε την έξοδο έως και ενός εκατομμυρίου Ρώσων από τη χώρα, δήλωσαν τρεις άνθρωποι που είναι ενήμεροι για τις συζητήσεις επί του θέματος.

Με έως και 30.000 νεοσυλλέκτους τον μήνα, η Ρωσία θα μπορούσε να ενισχύσει τις τάξεις του στρατού κατά 300.000 φέτος, δήλωσε ο Ρουσλάν Πούχοφ, επικεφαλής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών του think tank με έδρα τη Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v