Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό αναθεώρηση το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αν επιτεθεί το Ισραήλ

Η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα αφορά μη στρατιωτικούς σκοπούς. Ωστόσο, οι ισραηλινές απειλές ενδέχεται να αλλάξουν τον προσανατολισμό του, προειδοποιεί ο αρμόδιος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Υπό αναθεώρηση το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αν επιτεθεί το Ισραήλ

Το Ιράν ενδέχεται να αναθεωρήσει το πυρηνικό δόγμα του εν μέσω ισραηλινών απειλών για επίθεση κατά της Τεχεράνης, δήλωσε ανώτερος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αναμεταδίδουν οι Times of Israel.

«Είναι απολύτως πιθανή μια αναθεώρηση του πυρηνικού δόγματος και της πολιτικής μας, καθώς και σχετικών εκτιμήσεων που έχουν ανακοινωθεί παλαιότερα», είπε ο Aχμάντ Χαγταλάμπ, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια.

Η Τεχεράνη έχει από καιρό ισχυριστεί ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα αφορά μη στρατιωτικούς σκοπούς. Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει το Ιράν ότι θέλει να αποκτήσει ατομική βόμβα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας του περασμένου Σαββάτου, στην πρώτη άμεση επίθεσή του στο ισραηλινό έδαφος.

Το μπαράζ αποτέλεσε κίνηση αντιποίνων για την αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού, που αποδίδεται στο Ισραήλ και επέφερε τον θάνατο αρκετών αξιωματούχων των Φρουρών, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του κατέρριψαν τη συντριπτική πλειονότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων, ενώ η επίθεση προκάλεσε μόνο έναν τραυματισμό. Ωστόσο, οι ανησυχίες για πιθανά ισραηλινά αντίποινα έχουν τροφοδοτήσει φόβους για εκτεταμένο περιφερειακό πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v