Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεπέν: Με αέρα δημοσκοπικής πρωτιάς ζητά εκλογές

Η γαλλική ακροδεξιά θέτει ζήτημα διάλυσης της Βουλής και διενέργειας νέων εθνικών εκλογών. «Ο Μακρόν να αναλάβει τις ευθύνες του». Στις 15 μονάδες ανοίγει η ψαλίδα ενόψει ευρωκάλπης.

Λεπέν: Με αέρα δημοσκοπικής πρωτιάς ζητά εκλογές

Με τις δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν αναμφίβολα πρώτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η γαλλική ακροδεξιά θέτει ζήτημα διάλυσης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών. Ειδικότερα, η Μαρίν Λεπέν μιλώντας χθες Τετάρτη σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα της έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σημειώνεται ότι η τελευταία κυλιόμενη έρευνα του Ifop-Fiducial που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον 29χρονο Ζορντάν Μπαρντελά λαμβάνει το 32,5% της πρόθεσης ψήφου και βρίσκεται 15 μονάδες μπροστά από την παράταξη Μακρόν.

«Από τη στιγμή που ο πρόεδρος Μακρόν υποστεί εκλογική ήττα, θα πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ούτως ώστε αυτή που θα προκύψει να αντανακλά τη βούληση του γαλλικού λαού», ανέφερε η Λεπέν. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μπαρντελά δήλωσε πως, «εφόσον έχουμε 10 με 15 μονάδες διαφορά, υπάρχει πρόβλημα όχι νομιμότητας, αλλά αξιοπιστίας για την προεδρική πλειοψηφία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ευρωεκλογές είναι η μόνη ευκαιρία της πενταετούς προεδρικής θητείας που επιτρέπει στους Γάλλους να εκφραστούν για την κυβερνητική πολιτική, να ακουστεί ο θυμός τους και επομένως να ορίσουν το πολιτικό κίνημα που θα είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της εναλλαγής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v