Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABC: Χτυπήθηκε ραντάρ ιρανικής πυρηνικής εγκατάστασης

Η επιχείρηση βρήκε στόχο, υποστηρίζει Αμερικανός αξιωματούχος. Δεν προκλήθηκαν ούτε θύματα ούτε ζημιές από την ισραηλινή απόπειρα χτυπήματος, αντιτείνει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

ABC: Χτυπήθηκε ραντάρ ιρανικής πυρηνικής εγκατάστασης

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ στόχευσε σύστημα ραντάρ αεράμυνας που προστατεύει την πυρηνική εγκατάσταση Natanz στο ιρανικό Ισφαχάν, αναφέρει το ABC.

Ο εν λόγω αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ισραηλινό αεροσκάφος εκτός Ιράν το πρωί της Παρασκευής και ότι, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, φαίνεται πως το σημείο καταστράφηκε.

Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα.

Ειδικότερα, ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι τα drones που φέρεται να εκτόξευσε το Ισραήλ κατά της ιρανικής πόλης Ισφαχάν δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας έκανε τις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε απεσταλμένους των μουσουλμανικών κρατών στη Νέα Υόρκη.

«Οι υποστηρικτές των μέσων ενημέρωσης του σιωνιστικού καθεστώτος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως νίκη την ήττα τους, ενώ τα μίνι drones που καταρρίφθηκαν δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα», είπε ο Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τεχεράνη έχει επισημάνει ότι δεν έχει σχέδια για νέα αντίποινα.

Το Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο για την επίθεση που έγινε ξημερώματα Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v