Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να έχουν πλήρη ευελιξία να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια και τη ρευστότητά τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σολτς: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, χαρακτηρίζοντας την «προτεραιότητα».

«Χρειαζόμαστε καλύτερο πλαίσιο για τη δημιουργία διασυνοριακών τραπεζών» τόνισε σε συνέδριο στο Βερολίνο. «Πρέπει να έχουν πλήρη ευελιξία να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια και τη ρευστότητά τους εντός της Ε.Ε.» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Σολτς σημείωσε ακόμα στην ομιλία του ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη εναρμόνιση των εθνικών νομοθεσιών για τις πτωχεύσεις τραπεζών, σύγκλιση των φορολογικών κριτηρίων και κοινούς κανόνες για την εποπτεία των κεφαλαιακών αγορών. 

«Εργαζόμαστε στενά με τη γαλλική κυβέρνηση σε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά τα σημεία» ανέφερε. 

Το σχέδιο της τραπεζικής ένωσης άρχισε να εφαρμόζεται μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2007, με βασικό μέλημα την ενοποίηση της εποπτείας των μεγάλων τραπεζών.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία σε έναν βασικό πυλώνα του σχεδίου, τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v