Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Δικαστήριο παγώνει περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan

Η VTB Bank έχει καταθέσει μήνυση κατά της JP Morgan διεκδικώντας την ανάκτηση 440 εκατ. δολαρίων. Παγώνουν ρωσικοί λογαριασμοί της αμερικανικής τράπεζας και το μερίδιό της στη θυγατρική.

Ρωσία: Δικαστήριο παγώνει περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan

Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης πάγωσε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan Chase μέχρι την εκδίκαση μήνυσης της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, η οποία επιδιώκει την ανάκτηση 440 εκατ. δολαρίων.  

Η ρωσική VTB Bank κατέθεσε μήνυση κατά της JP Morgan και των θυγατρικών της στο διαιτητικό δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του δικαστηρίου. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ τα δικαστικά έγγραφα δεν προσδιορίζουν ποια είναι η βάση της μήνυσης, τονίζουν ότι η VTB έχει ζητήσει τη λήψη προσωρινών μέτρων επειδή οι κατηγορούμενοι «έκαναν κινήσεις για να αποσύρουν τους πόρους τους» από τη Ρωσία τη στιγμή που η τράπεζα διεκδικεί την ανάκτηση 440 εκατ. δολαρίων από τη JP Morgan. 

Το δικαστήριο συμφώνησε να παγώσει τα χρήματα στους ρωσικούς λογαριασμούς της JP Morgan, το μερίδιο της στη ρωσική θυγατρική και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σε κάποια από τα εμπορικά της σήματα. 

Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου. 

Το Κρεμλίνο έχει περιορίσει την πρόσβαση των εταιρειών από μη φιλικές χώρες στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v