Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Eξετάζει παραίτηση ο Πέδρο Σάνστεθ

Την αναστολή των δημόσιων εμφανίσεων του ανακοίνωσε ο ισπανός πρωθυπουργός λέγοντας ότι θα σκεφτεί αν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης. Δικαστήριο ξεκίνησε έρευνα κατά της συζύγου του για διαφθορά.

Ισπανία: Eξετάζει παραίτηση ο Πέδρο Σάνστεθ

Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θέλει να «σκεφτεί για το μέλλον» του στην πολιτική με επιστολή που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο X, στην οποία αναφέρει ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

«Χρειάζομαι επιτακτικά μια απάντηση στο ερώτημα αν αξίζει, αν πρέπει να συνεχίσω να ηγούμαι της κυβέρνησης ή πρέπει να απαρνηθώ αυτή την τιμή» τονίζει στην επιστολή του. 

Υπενθυμίζεται ότι ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Σάντσεθ για άσκηση επιρροής» και «διαφθορά», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε μια οργάνωση κατά της διαφθοράς που θεωρείται πως πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Η έρευνα "σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ" για φερόμενη "άσκηση επιρροής και διαφθορά" ξεκίνησε στις 16 Απριλίου έπειτα από αγωγή της ένωσης "Manos limpias" (Καθαρά Χέρια), ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση το δικαστήριο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό ειδησεογραφικό ιστότοπο El Confidencial που αποκάλυψε την πληροφορία, η προκαταρκτική αυτή έρευνα αφορά τις σχέσεις της Μπεγκόνια Γκόμεθ με ιδιωτικές εταιρίες που είχαν λάβει κρατική βοήθεια στη διάρκεια της κρίσης της Covid-19 ή υπέγραψαν συμβόλαια με το κράτος, ενόσω ο σύζυγός της ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v