Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου: «Φρικτές» οι διαδηλώσεις υπέρ Παλαιστινίων στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Οι διαδηλωτές απαιτούν την εξάλειψη του Ισραήλ, επιτίθενται σε Εβραίους φοιτητές και καθηγητές, κάτι που μας θυμίζει τι συνέβαινε στα γερμανικά πανεπιστήμια τη δεκαετία του 1930, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Νετανιάχου: «Φρικτές» οι διαδηλώσεις υπέρ Παλαιστινίων στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια ως «φρικτές», λέγοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν».

Επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές «απαιτούν την εξάλειψη του Ισραήλ, επιτίθενται σε Εβραίους φοιτητές και επιτίθενται σε Εβραίους καθηγητές, κάτι που μας θυμίζει τι συνέβαινε στα γερμανικά πανεπιστήμια τη δεκαετία του 1930».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως αντισημιτικές ορδές έχουν αναλάβει τον έλεγχο κορυφαίων πανεπιστημίων.

Σε διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες ενάντια στον αιματηρό πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ορισμένοι φοιτητές και καθηγητές κατηγορούν τους διαδηλωτές για αντισημιτισμό, κάτι που αρνούνται οι διαδηλωτές, οι οποίοι καταδικάζουν την επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης, αφού περίπου εκατό διαδηλωτές συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες σε πανεπιστημιουπόλεις στη Νέα Υόρκη μετά την επέμβαση της αστυνομίας κατόπιν αιτήματος των διευθυντών των ιδρυμάτων αυτών.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v