Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων υπόσχονται οι Εργατικοί

Τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων εδώ και μια γενιά φιλοδοξεί να εφαρμόσει το κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία.

Βρετανία: Κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων υπόσχονται οι Εργατικοί

Οι Εργατικοί θα κρατικοποιήσουν πλήρως το σιδηροδρομικό δίκτυο μέσα στην πρώτη πενταετία από την ανάληψη της εξουσίας, θέτοντας ως στόχο φθηνότερα εισιτήρια στο πλαίσιο «της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των σιδηροδρόμων την τελευταία γενιά».

Μια από τις πρώτες ενέργειες των Εργατικών αν γίνουν κυβέρνηση θα είναι να κρατικοποιήσουν όλες τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου καθώς λήγουν τα υφιστάμενα συμβόλαια με τους ιδιώτες διαχειριστές.

Όπως μεταδίδει η Guardian, οι Εργατικοί ανακοίνωσαν ότι θα θεσπίσουν νέο ρυθμιστικό φορέα o οποίος θα εποπτεύει τη λειτουργία του νέου σιδηροδρομικού συστήματος. Στους επιβάτες θα παρέχεται εγγύηση καλύτερης τιμής, αυτόματη αποζημίωση για καθυστερήσεις και ψηφιακά εισιτήρια διαρκείας σε όλο το δίκτυο. 

Σε ομιλία που έδωσε την Πέμπτη, η «σκιώδης» υπουργός Μεταφορών των Εργατικών, Λουίζ Χέιγκ, υποστήριξε ότι η «επανακρατικοποίηση δεν θα είναι εύκολη και θα απαιτήσει σκληρή προσπάθεια, αλλά θα είναι αποστολή μου να μας οδηγήσω στον σωστό προορισμό και να φέρω αποτελέσματα για τους επιβάτες στη Μεγάλη Βρετανία».

Πηγές των Εργατικών χαιρέτισαν την απόφαση του κόμματος. «Θα δείξουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αποφασιστικές πολιτικές αλλαγές εκεί όπου το τρέχον σύστημα αποτυγχάνει» ανέφερε πηγή των Εργατικών. «Αλλά αυτό δεν είναι απλώς ιδεολογία, είναι ένα λεπτομερές σχέδιο μεταρρύθμισης» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v