Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γάζα στο επίκεντρο συνόδου Ευρωπαίων και Αράβων υπουργών στο Ριάντ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στη σαουδαραβική πρωτεύουσα ξεκινά την Κυριακή, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μεταξύ άλλων χωρών.

Η Γάζα στο επίκεντρο συνόδου Ευρωπαίων και Αράβων υπουργών στο Ριάντ

Υπουργοί και υψηλόβαθμοι διπλωμάτες αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών θα συναντηθούν το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας για μια οικονομική σύνοδο και για να συζητήσουν τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινά την Κυριακή στο Ριάντ, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και άλλων χωρών, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα της συνόδου. Τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση αφιερωμένη στη Γάζα, θα παραστούν ο νέος πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμεντ Μουσταφά, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπούλι και η Ζίγκριντ Κάαγκ, συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζουρνέ θα είναι μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων που θα βρεθούν στο Ριάντ. Τη Δευτέρα αναμένεται στη σαουδαραβική πρωτεύουσα και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την Κάαγκ και τον ομόλογό της των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντάλα μπεν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν. «Η επίσκεψη έχει στόχο να εργαστούμε πάνω σε πολλά ευαίσθητα θέματα της κρίσης στη Μέση Ανατολή, για την αποκλιμάκωση και την επίτευξη προόδου για ένα ειρηνικό μέλλον», είπε ο εκπρόσωπός της Σεμπάστιαν Φίσερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v