Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεσκόφ: Θα παρακάμψουμε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στο LNG

«Οι όποιοι νέοι περιορισμοί της ΕΕ θα ωφελήσουν τις ΗΠΑ και η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα πληρώνει περισσότερο για το φυσικό της αέριο», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ενόψει των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Πεσκόφ: Θα παρακάμψουμε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στο LNG
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες κυρώσεις -όπως τις χαρακτηρίζει- που επιβάλλει η ΕΕ επί των επιχειρήσεών της υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να προτείνει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης μεταφόρτωσης στην ΕΕ, καθώς και μέτρα εναντίον τριών ρωσικών έργων LNG, είπαν την Πέμπτη τρεις πηγές της ΕΕ.

«Οι προσπάθειες να εξωθηθεί η Ρωσία εκτός των ενεργειακών αγορών και για τη στροφή προς ακριβότερες αγορές είναι συνεχείς», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιοι νέοι περιορισμοί της ΕΕ θα ωφελήσουν τις ΗΠΑ και θα σημαίνουν ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία πληρώνει περισσότερο για το φυσικό της αέριο.

«Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουμε τρόπους να παρακάμψουμε αυτά τα παράνομα εμπόδια, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις παράνομες ενέργειες», κατέληξε ο Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v