Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Aν οι ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές συνεχίσουν να μειώνονται σύμφωνα με τις προβλέψεις τότε είναι ρεαλιστικό να αναμένεται μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, τόνισε ο ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης.

Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Eίναι ρεαλιστική η πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ο ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Κλάας Κνοτ. 

Aν οι ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές συνεχίσουν να μειώνονται σύμφωνα με τις προβλέψεις τότε «πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα αρχίσουμε να σηκώνουμε το πόδι από το φρένο, τρόπον τινά, πραγματοποιώντας την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο» ανέφερε ο Κνοτ. 

Ο Κνοτ εκτίμησε ότι ο αντίκτυπος των υψηλότερων τιμών πετρελαίου θα συνεχίσει να είναι ήπιος αν επαναληφθεί το μοτίβο προηγούμενων σοκ στις τιμές.

Όπως σημείωσε, δεν θα έδινε υπερβολικά μεγάλη σημασία στον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών πετρελαίου καθώς συνολικά καταγράφεται μια πτώση του πληθωρισμού, ειδικά στα τρόφιμα και τα αγαθά. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιπρόσθετων μειώσεων επιτοκίων, ο Κνοτ επισήμανε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για οποιαδήποτε συνεδρίαση πριν τον Ιούνιο. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v