Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρεται από τις δραστηριότητές της στην Κίνα η Shell

Κόβονται οι επιχειρήσεις παραγωγής, εμπορίας και μάρκετινγκ στην ασιατική χώρα, καθώς η πετρελαϊκή ακολουθεί «πιο επιλεκτική οδό», με δύσκολες αποφάσεις και στόχο την αύξηση της κερδοφορίας και την επιστροφή χρημάτων στους μετόχους.

Αποσύρεται από τις δραστηριότητές της στην Κίνα η Shell

Η Shell αποχώρησε από τις δραστηριότητές της στην Κίνα με το κλείσιμο της περυσινής χρονιάς, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας της πετρελαϊκής εταιρείας να επικεντρώσει εκ νέου τις επενδύσεις της στον στόχο αύξησης της κερδοφορίας.

«Η Shell αποφάσισε να βγει από την αλυσίδα αξίας της ενέργειας στην Κίνα», συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας και μάρκετινγκ, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω email, μεταδίδει το Bloomberg. «Επενδύουμε επιλεκτικά στην ενέργεια, εστιάζοντας στην παροχή αξίας από το χαρτοφυλάκιό μας, κάτι που απαιτεί δύσκολες επιλογές».

Στην περυσινή capital market day, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Wael Sawan είχε προαναγγείλει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην επιστροφή χρημάτων στους μετόχους και ότι θα φανεί πιο επιλεκτικός σχετικά με τα έργα στα οποία εμπλέκεται η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v