Μπάιντεν: Σβήνει χρέος $6 δισ. σε φοιτητές που εξαπατήθηκαν από τις σχολές τους

Τους πουλούσαν φούμαρα ότι θα σταδιοδρομήσουν με καλές απολαβές στον χώρο της τέχνης, όμως μια μέρα έκλεισαν. Τα Art Institutes φέσωσαν χιλιάδες νέους και νέες των ΗΠΑ, και τώρα ο πρόεδρος, επισπεύδων προ εκλογών, διαγράφει χρέη όπως υποσχέθηκε.

Μπάιντεν: Σβήνει χρέος $6 δισ. σε φοιτητές που εξαπατήθηκαν από τις σχολές τους

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά δάνεια 6,1 δισ. δολαρίων σε περισσότερους από 300.000 σπουδαστές και σπουδάστριες στα Ινστιτούτα Τέχνης (Art Institutes), ιδιωτικά κολέγια που έχουν κλείσει και κατηγορούνται για απάτη - στην τελευταία προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για χαλάρωση φοιτητικού χρέους πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, γράφει το Bloomberg.

Τα Ινστιτούτα Τέχνης, υπό τη μητρική εταιρεία Education Management, είχαν κάποτε 50 campus σε όλη τη χώρα, αλλά έκλεισαν απότομα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η πρωτοβουλία Μπάιντεν θα προσφέρει ανακούφιση σε 317.000 άτομα που εγγράφηκαν στα κολέγια από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως τις 16 Οκτωβρίου 2017.

Το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι οι σχολές και η μητρική «έδιναν ψευδείς υποσχέσεις σε υποψήφιους φοιτητές σχετικά με τα ποσοστά απασχόλησης, τους μισθούς και τις υπηρεσίες σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτησή τους». 

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ έχει εγκρίνει διαγραφή χρέους σχεδόν 29 δισ. δολαρίων για 1,6 εκατομμύρια δανειολήπτες των οποίων τα κολέγια έκλεισαν απότομα ή στο πλαίσιο δικαστικών διακανονισμών. Συγκριτικά, μόνο 53.500 δανειολήπτες έλαβαν ελαφρύνσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Τραμπ και Ομπάμα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ενώ ο προκάτοχός μου κοίταζε απ' την άλλη όταν τα κολέγια εξαπατούσαν φοιτητές, εγώ υποσχέθηκα ότι θα παρέχω στους δανειολήπτες την ανακούφιση που χρειάζονται και αξίζουν», είπε ο Μπάιντεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v