Buyback - μαμούθ 110 δισ. δολαρίων από την Apple!

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 23,64 δισ. δολαρίων αλλά και τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών στην ιστορία! Ράλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Buyback - μαμούθ 110 δισ. δολαρίων από την Apple!

Οι μετοχές της Apple κατέγραψαν άλμα 7% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές την Πέμπτη, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone ανακοίνωσε κέρδη δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Η Apple ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε επαναγορές μετοχών 110 δισ. δολαρίων, αύξηση 22% σε σχέση με την περσινή επαναγορά μετοχών ύψους 90 δισ. δολαρίων. Είναι το μεγαλύτερο buyback στην ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία της Birinyi Associates.

Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% και οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, κάτι που ο CEO της Apple Τιμ Κουκ απέδωσε στη δύσκολη σύγκριση με τα περυσινά στοιχεία.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έδωσε επίσημο guidance, αλλά ο Τιμ Κουκ δήλωσε στο CNBC ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στο τρέχον τρίμηνο .

Η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 23,64 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα κατά 2% σε ετήσια βάση.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v