Ανακάλεσε άδειες εξαγωγής τσιπ στη Huawei η Ουάσιγκτον

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη σκληρούς περιορισμούς στην πώληση αμερικανικής τεχνολογίας στη Huawei, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες προέτρεψαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να λάβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Ανακάλεσε άδειες εξαγωγής τσιπ στη Huawei η Ουάσιγκτον

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ανακαλέσει άδειες εξαγωγής που επιτρέπουν στην Intel και την Qualcomm να προμηθεύουν τη Huawei με ημιαγωγούς, καθώς η Ουάσιγκτον αυξάνει την πίεση στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η κίνηση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ επηρεάζει την προμήθεια τσιπ για φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα της Huawei, σύμφωνα με πηγές.

Το τμήμα εμπορίου επιβεβαίωσε στους Financial Times ότι «ανακάλεσε ορισμένες άδειες για εξαγωγές στη Huawei», αλλά δεν κατονόμασε ποιες αμερικανικές εταιρείες θα επηρεαστούν.

«Αξιολογούμε συνεχώς πώς οι έλεγχοί μας μπορούν να προστατεύσουν καλύτερα τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον απειλής», δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος. «Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, όπως κάναμε στο παρελθόν, μερικές φορές ανακαλούμε τις άδειες εξαγωγής».

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη σκληρούς περιορισμούς στην πώληση αμερικανικής τεχνολογίας στη Huawei, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες προέτρεψαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να λάβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα κατά του κινεζικού ομίλου, που σύμφωνα με αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας βοηθά το Πεκίνο να εμπλακεί σε κυβερνοκατασκοπεία σε όλο τον κόσμο. Η Huawei αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

H κίνηση έρχεται εν μέσω συναγερμού των ΗΠΑ για την ικανότητα της Huawei να αναπτύσσει προηγμένα τσιπ παρά τους σαρωτικούς ελέγχους εξαγωγών που εισήχθησαν το 2022. Όταν η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο επισκέφθηκε την Κίνα πέρυσι, η Huawei κυκλοφόρησε το smartphone Mate 60 Pro, το οποίο είχε ένα προηγμένο τσιπ που εξέπληξε τους ειδικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v