Κόλινς (Fed): Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού

Τα επιτόκια θα πρέπει να διατηρηθούν στο τρέχον επίπεδο μέχρι να υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%, τόνισε η αξιωματούχος της Fed, Σούζαν Κόλινς.

Κόλινς (Fed): Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού

Η αξιωματούχος της Fed, Σούζαν Κόλινς, δήλωσε ότι δεν την εξέπληξαν τα αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τονίζοντας ότι η αμερικανική οικονομία πρέπει να επιβραδυνθεί περαιτέρω για να υποχωρήσουν οι πιέσεις στις τιμές τους ερχόμενους μήνες. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο MIT, η Κόλινς υποστήριξε ότι αναμένει πως η οικονομία θα σημειώσει την απαιτούμενη επιβράδυνση, αλλά τόνισε ότι το πότε θα γίνει αυτό παραμένει αβέβαιο.

Όσον αφορά τα επιτόκια, τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη «καταδεικνύουν την πιθανή ανάγκη να διατηρηθούν τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδο μέχρι να έχουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το 2%», σημείωσε. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η Κόλινς υποστήριξε ότι το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων είναι «ήπια περιοριστικό», ασκώντας κάποια πίεση στη ζήτηση. 

«Είναι πιθανό η νομισματική πολιτική να έγινε πιο περιοριστική αργότερα από ότι αναμενόταν και ακόμα δεν έχουμε δει τον πλήρη της αντίκτυπο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η οικονομία μπορεί να γίνει «πιο ευαίσθητη στα επιτόκια με την πάροδο του χρόνου».

«Απλά θα χρειαστεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο του 2%, υπογράμμισε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v