Βρετανία: Αυξήθηκε 0,6% το ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο

Η δραστηριότητα στις υπηρεσίες ανέβηκε 0,7% και η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,8% Η Τράπεζα της Αγγλίας που κράτησε την Πέμπτη αμετάβλητα τα επιτόκια είναι πεπεισμένη ότι «η ύφεση έχει τελειώσει» και η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη.

Βρετανία: Αυξήθηκε 0,6% το ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). 

O ρυθμός ανόδου του βρετανικού ΑΕΠ ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες των αναλυτών και της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), η οποία έκανε λόγο για «τέλος της ύφεσης».

Το ONS αναφέρει ότι η ανάκαμψη προήλθε από τον τομέα των υπηρεσιών και τη βιομηχανία:

Η δραστηριότητα στις υπηρεσίες αυξήθηκε κατά 0,7% το 1ο τρίμηνο, με ευρεία ανάπτυξη σε ολόκληρο τον τομέα. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% ενώ ο κλάδος των κατασκευών υποχώρησε κατά 0,9%.

Οι αυξήσεις στον όγκο του καθαρού εμπορίου, των δαπανών των νοικοκυριών και των κρατικών δαπανών, εν μέρει αντισταθμίστηκαν από τις μειώσεις του ακαθάριστου σχηματισμού κεφαλαίου.

Η Τράπεζα της Αγγλίας είναι πεπεισμένη ότι η ύφεση στη Βρετανία έχει τελειώσει.

Την Πέμπτη η BoE κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια κοιτώντας προς τον Ιούνιο και δήλωσε ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με την ONS να ανακοινώνει σήμερα αύξηση 0,6% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v