Περικοπές φόρων... γενικώς υπόσχεται ο Ντόναλντ Τραμπ

Νέες μειώσεις της φορολογικής επιβάρυνσης που θα καλύπτουν τόσο τους πλούσιους όσο και τις επιχειρήσεις υπόσχεται ο υποψήφιος για την Προεδρία. Η διαφορετική στρατηγική Μπάιντεν.

Περικοπές φόρων... γενικώς υπόσχεται ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις εάν κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, κινούμενος σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που έχει ζητήσει αυξήσεις φόρων στις επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

«Αντί για αύξηση του φόρου θα σας δώσω μια μεγάλη φορολογική μείωση της μεσαίας τάξης, της ανώτερης τάξης, της κατώτερης τάξης, της επιχειρηματικής τάξης», είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση το Σάββατο στο Wildwood στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ.

Όποιος υποψήφιος κερδίσει τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις διαπραγματεύσεις για τη φορολογία το 2025, με τις περικοπές του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στον νόμο του Τραμπ του 2017 να λήγουν, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει μέτρα.

Ο Μπάιντεν έχει πει ότι θα εξαλείψει τις φορολογικές περικοπές που ωφελούν τα νοικοκυριά που κερδίζουν περισσότερα από 400.000 δολάρια και θα αυξήσει τις εισφορές σε πλούσιους Αμερικανούς και μεγάλες εταιρείες.

Τα σχόλια του Τραμπ το Σάββατο έριξαν περισσότερο φως στην έμφασή του στη μείωση των φόρων τόσο για τους πλούσιους, όσο και για τις επιχειρήσεις. Δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημο φορολογικό σχέδιο, σημειώνει το Bloomberg.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι στην τροχιά του Τραμπ συναντώνται τακτικά μαζί του για να του προτείνουν πολιτικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού φόρου (flat tax) και άλλων σχεδίων για περαιτέρω μείωση του βάρους. Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ είπε στους συμβούλους του ότι σκέφτεται να επεκτείνει τις περικοπές φόρων φυσικών προσώπων διατηρώντας τον εταιρικό συντελεστή 21%, αντί να τον μειώσει στο 15% κάτι που υποστήριζε όσο ήταν στην εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v