Εκτροχιάσθηκε ρωσική αμαξοστοιχία μετά από ουκρανική επίθεση με drone

Από το πλήγμα ξέσπασε επίσης πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου. Διακόπηκε η κυκλοφορία τρένων στην περιοχή του σταθμού Κοτλούμπαν. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Εκτροχιάσθηκε ρωσική αμαξοστοιχία μετά από ουκρανική επίθεση με drone

Ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας και πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στη νότια ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, καταστρέφοντας εκατοντάδες μέτρα σιδηρογραμμών, έγινε σήμερα γνωστό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο οργανισμός των ρωσικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε απλώς ότι ο εκτροχιασμός προκλήθηκε από την επέμβαση μη εξουσιοδοτημένων προσώπων, όμως ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το τρένο δέχθηκε επίθεση από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από το Baza, ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram το οποίο συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, φαίνονται βαγόνια φορτηγού τρένου να κείτονται κατά μήκος σιδηροτροχιών.

«Ως αποτέλεσμα επέμβασης μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στην επιχείρηση σιδηροδρομικής μεταφοράς, βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν στο σταθμό Κοτλούμπαν», ανακοινώθηκε από τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες. Αυτή τη στιγμή, η κυκλοφορία των τρένων στην περιοχή του σταθμού Κοτλούμπαν έχει διακοπεί».

Η δεξαμενή πετρελαίου και βαγόνια με ξυλεία έπιασαν φωτιά, η οποία κατασβέσθηκε, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το TASS, άλλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσε επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πως οι σιδηροτροχιές υπέστησαν ζημιές σε μήκος 300 μέτρων από την επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δηλώσεις από ουκρανούς αξιωματούχους σχετικά με το επεισόδιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v