Πακέτο διάσωσης για την αγορά κατοικίας από το Πεκίνο

Δυνατή προσπάθεια από την κινεζική κυβέρνηση για να στηρίξει την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων. Χαλαρώνουν οι κανόνες για τα στεγαστικά.

Πακέτο διάσωσης για την αγορά κατοικίας από το Πεκίνο

Η Κίνα ανακοίνωσε την πιο σθεναρή προσπάθειά της να στηρίξει την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων, χαλαρώνοντας τους κανόνες για τα στεγαστικά δάνεια και ενθαρρύνοντας τις τοπικές κυβερνήσεις να αγοράζουν απούλητα σπίτια από τους κατασκευαστές για να τα μετατρέψουν σε προσιτές κατοικίες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κατήργησε ουσιαστικά το ελάχιστο επιτόκιο στεγαστικών δανείων σε εθνικό επίπεδο, ενώ μείωσε το ελάχιστο ποσοστό προκαταβολής στο 15% για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας και στο 25% για τις δεύτερες κατοικίες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή. Τα προηγούμενα ποσοστά ήταν 20% και 30%, αντίστοιχα.

Το Πεκίνο δήλωσε επίσης ότι οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν σπίτια σε "λογικές" τιμές και να τα μετατρέψουν σε προσιτές κατοικίες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v