Αργεντινή: Αύξηση 360% στην τιμή του εισιτηρίου του μετρό στο Μπουένος Άιρες

Το κόστος μιας μονής διαδρομής στο μετρό του Μπουένος Άιρες υπερτριπλασιάστηκε εν μια νυκτί από τα 125 πέσος (0,13 ευρώ) στα (0,6 ευρώ) 574 πέσος.

Αργεντινή: Αύξηση 360% στην τιμή του εισιτηρίου του μετρό στο Μπουένος Άιρες

Το κόστος του εισιτηρίου μονής διαδρομής στο μετρό στο Μπουένος Άιρες αυξήθηκε κατά 360%, σε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών που έχουν επιβληθεί υπό το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει στην Αργεντινή ο Χαβιέ Μιλέι. 

Μετά από μήνες ακροάσεων, δικαστής ήρε την Πέμπτη απόφαση που είχε παγώσει προσωρινά την προγραμματισμένη αύξηση στα εισιτήρια του μετρό. 

Αυτό άνοιξε τον δρόμο για να τεθεί σε ισχύ το μέτρο την Παρασκευή το πρωί.

Στη Λατινική Αμερική το κόστος των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελεί ευαίσθητο ζήτημα. Το 2019 η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στη Χιλή. 

Όπως μεταδίδει η Guardina, το κόστος μιας μονής διαδρομής στο μετρό του Μπουένος Άιρες υπερτριπλασιάστηκε από τα 125 πέσος (0,13 ευρώ) στα (0,6 ευρώ) 574 πέσος. 

Δημοτικοί αξιωματούχοι του Μπουένος Άιρες ανέφεραν ότι το εισιτήριο θα φτάσει στα 650 πέσος (0,67 ευρώ) την 1η Ιουνίου και στα 757 πέσος (0,78 ευρώ) την 1η Αυγούστου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v