Microsoft: Πτώση 24% στις πωλήσεις Windows

Πτώση έως και 6,4% κατέγραψαν οι μετοχές της Microsoft στον Nasdaq, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για υποχώρηση των πωλήσεων των Windows και την προειδοποίησή της για τα κέρδη του τριμήνου. Τι είπε ο CFO για Yahoo.

Microsoft: Πτώση 24% στις πωλήσεις Windows
Πτώση έως και 6,4% κατέγραψαν οι μετοχές της Microsoft στον Nasdaq, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για υποχώρηση των πωλήσεων των Windows, δημιουργώντας αμφιβολίες για το κατά πόσο η ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές μπορεί να «αντέξει» σε μια επιβραδυνόμενη οικονομία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού του κόσμου ανακοίνωσε πτώση των καθαρών της κερδών για το γ’ τρίμηνο στα 4,4 δισ. δολάρια, ή 47 σεντς ανά μετοχή, 11% χαμηλότερα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 44 σεντς ανά μετοχή. Επίσης, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 14,5 δισ. δολάρια, στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Microsoft ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων των Windows κατά 24% για το τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε ότι τα κέρδη της ενδεχομένως να είναι χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Η εταιρεία έδωσε «μεικτά σήματα» για το δ’ τρίμηνο, ανακοινώνοντας ότι αναμένει πωλήσεις 15,5-15,8 δισ. δολαρίων και κέρδη 45-48 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές αναμένουν πωλήσεις 15,6 δισ. δολαρίων και κέρδη 48 σεντς ανά μετοχή.

Η Microsoft δήλωσε επίσης πως εμμένει στην προσφορά της για την εξαγορά της Yahoo!, ύψους 44,6 δισ. δολαρίων. Ο CFO της εταιρείας, κ. Chris Liddell σημείωσε πως δεν σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά για την Yahoo!, η οποία έχει απορρίψει την πρόταση της Microsoft.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία αυτό το σαββατοκύριακο, η Microsoft ενδέχεται να διερευνήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να προσπαθήσει να «παραιτήσει» το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo, ή να ακυρώσει την προσφορά, δήλωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v