Στο 2,0% περιέκοψε τα επιτόκια η FED

Στο 2,0% διαμορφώνονται πλέον τα αμερικανικά επιτόκια, μετά την απόφαση της FED να προχωρήσει σε μια νέα μείωση του κόστους χρήματος κατά 25 μονάδες βάσης. Xωρίς σημαντικές μεταβολές αντιδρούν Wall και δολάριο.

Στο 2,0% περιέκοψε τα επιτόκια η FED
Στο 2,0% διαμορφώνονται πλέον τα αμερικανικά επιτόκια, μετά την απόφαση της FED να προχωρήσει σε μια νέα μείωση του κόστους χρήματος κατά 25 μονάδες βάσης, κίνηση που είχε προεξοφληθεί από τους αναλυτές.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας θα πρέπει να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης επισημαίνει μεταξύ άλλων η FED τονίζοντας πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις και θα δράσει ώστε να διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών.

Τονίζει ακόμη ότι η οικονομική δραστηριότητα παραμένει αδύναμη, πως οι χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν υπό πίεση και ότι τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων θα αποτελέσουν βαρίδι για την ανάπτυξη τα προσεχή τρίμηνα.

Στη συνοδευτική δήλωση υπογραμμίζει επίσης ότι η αβεβαιότητα αναφορικά με τον πληθωρισμό παραμένει υψηλή.

Αναλυτές της Moody’s τόνιζαν ότι «η FED δεν έκλεισε τελείως την πόρτα στο ενδεχόμενο μιας νέας μείωσης επιτοκίων αλλά απλά την τράβηξε λίγο».

Ο αντιπρόεδρος της Swiss Re προέβλεψε ότι "η FED θα διστάσει να προχωρήσει σε μια νέα περικοπή των επιτοκίων".

Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων ταχθηκαν οι: Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner, Donald L. Kohn, Randall S. Kroszner, Frederic S. Mishkin, Sandra Pianalto, Gary H. Stern και Kevin M. Warsh. Κατά της μείωσης ψήφισαν οι: Richard W. Fisher και Charles I. Plosser.

Οι βασικοί δείκτες της Wall κινούνται με κέρδη και στα ίδια επίπεδα. Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,04% στις 1.2965 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,41%, στις 2,437 μονάδες. Κέρδη 0,42% για τον S&P 500, στις 1.397 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, στα 1,55.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v