Microsoft: «Έτοιμη» για τελική επίθεση στη Yahoo

Απόλυτα έτοιμη να «παρακάμψει» το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! και να καταθέσει την προσφορά εξαγοράς κατευθείαν στους μετόχους του ομίλου, πιθανώς και σήμερα, εμφανίζεται η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα της “WSJ”.

Microsoft: «Έτοιμη» για τελική επίθεση στη Yahoo
Απόλυτα έτοιμη να «παρακάμψει» το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! και να καταθέσει την προσφορά εξαγοράς κατευθείαν στους μετόχους του ομίλου, πιθανώς και σήμερα, εμφανίζεται η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wall Street Journal”.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο, όλα υποδεικνύουν ότι η υπομονή της Microsoft έχει εξαντληθεί και ως εκ τούτου προτιμά να καταστεί περισσότερο επιθετική και να απευθυνθεί άμεσα στους μετόχους της δεύτερης μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, κ. Steve Balmer, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες τότε θα προχωρήσουμε στη δημόσια προσφορά για τη Yahoo!. Εάν, όμως, αυτό δεν ισχύσει, τότε δεν πρόκειται να πράξουμε το παραμικρό».

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η Microsoft θα προσφέρει 33 δολάρια ανά μετοχή για τη Yahoo!, με τους μετόχους, όμως, του διαδικτυακού ομίλου να θεωρούν ότι η «ορθή αποτίμηση» θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 35 και 37 δολαρίων ανά μετοχή.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Microsoft αποφασίσει να καταστεί περισσότερο «επιθετική», πιθανώς -πάντα σύμφωνα με τη “WSJ”-  να αναγκαστεί, εκ των πραγμάτων, να αυξήσει την προσφορά της ή ακόμη και να ξεκαθαρίσει στους βασικούς μετόχους της Yahoo! ότι εάν δεν συμφωνήσουν με την αρχική προσφορά τότε θα «εγκαταλείψει τα σχέδιά της».

Από την πλευρά του ο κ. Balmer υποστήριξε σε συνάντηση των εργαζομένων της Microsoft ότι δεν προτίθεται «να πληρώσει ούτε μία δεκάρα παραπάνω» από ό,τι αξίζει η Yahoo! Πρόσθεσε, δε, ότι η Microsoft δεν έχει απόλυτη ανάγκη τη Yahoo! για να επεκταθεί στον κλάδο online διαφημίσεων, αλλά ενδεχόμενο μη εξαγοράς της απλώς «θα καθυστερήσει ελαφρώς αυτήν την προσπάθειά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v