«Εκστρατεία» εξαγορών Warren Buffett με 40 δισ.$

Ο πρόεδρος της Berkshire, κ. Warren Buffett, θα επεκτείνει την παρουσία του δαπανώντας επιπλέον 40 δισ. δολ. για εξαγορές, καθώς η πιστωτική αποστράγγιση δυσκολεύει τους υπόλοιπους πλειοδότες.

«Εκστρατεία» εξαγορών Warren Buffett με 40 δισ.$
Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway, κ. Warren Buffett, που με τις δεκάδες εξαγορές έχει εξασφαλίσει στη μετοχή του επενδυτικού του "οχήματος" καλύτερη εμφάνιση από όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ, θα επεκτείνει την παρουσία του δαπανώντας επιπλέον 40 δισ. δολ. για εξαγορές, καθώς η πιστωτική αποστράγγιση δυσκολεύει τους υπόλοιπους πλειοδότες.

Καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της ύφεσης, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Berkshire θα χρησιμοποιήσει το ρευστό για να αγοράσει «ευκαιρίες», όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η μετοχή της Berkshire έχει ενισχυθεί 22% στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη κατά το τελευταίο 12μηνο, ενώ στο ίδιο διάστημα ο δείκτης Standard & Poor's 500 έχει διολισθήσει 6,8%. Κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η μετοχή του επενδυτικού ομίλου του «σοφού της Ομάχα» ενισχύεται 19,5% σε ετήσια βάση, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v