Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Microsoft απέσυρε την προσφορά για Yahoo!

H Microsoft απέσυρε το Σάββατο την προσφορά της για την εξαγορά της Yahoo, καθώς η δεύτερη συνέχισε να απορρίπτει τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας, παρά την αύξηση της προσφοράς στα 46,5 δισ. δολάρια.

Η Microsoft απέσυρε την προσφορά για Yahoo!
H Microsoft απέσυρε το Σάββατο την προσφορά της για την εξαγορά της Yahoo, καθώς η εταιρία του Διαδικτύου συνέχισε να απορρίπτει τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας, παρά την αύξηση της προσφοράς στα 33 δολάρια ανά μετοχή, ή 46,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των "FT", το οποίο επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα, το Σάββατο υπήρξε συνάντηση μεταξύ των ιδρυτών της Yahoo, κ. Jerry Yang και David Filo, του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, κ. Steve Ballmer, και του κ. Kevin Johnson, ο οποίος επιβλέπει τις διαδικτυακές δραστηριότητες της εταιρίας λογισμικού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ τα στελέχη της Microsoft αύξησαν την προσφορά τους σε μετρητά και μετοχές, οι εκπρόσωποι της Yahoo επέμειναν στο τίμημα των 37 δολαρίων τουλάχιστον.

Σε επιστολή προς τον κ. Yang, η οποία δημοσιεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Ballmer δήλωσε πως αποσύρει επισήμως την προσφορά, αν και στην επιστολή περιλαμβάνεται τουλάχιστον μια νύξη ότι ενδεχομένως να επανεξεταστεί η πρόταση, εάν η Yahoo «υποκύψει» στους όρους της Microsoft.

Ο πρόεδρος της Yahoo, κ. Roy Bostock, σε επιστολή του τόνισε πως «παραμένουμε προσηλωμένοι στη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους μας και στην επιδίωξη στρατηγικών ευκαιριών που οδηγούν τη Yahoo στην επιτυχία και στην ηγετική θέση στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Από την έναρξη αυτής της διαδικασίας, το ανεξάρτητο διοικητικό μας συμβούλιο και το management υποστήριξαν τη θέση μας ότι η προσφορά της Microsoft υποτιμά την εταιρία και είμαστε ικανοποιημένοι που πολλοί από τους μετόχους μας συμφώνησαν με την άποψη αυτή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v