Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Telekom:Μελετά εξαγορά της Sprint Nextel

Η Deutsche Telekom μελετά την εξαγορά της αμερικανικής Sprint Nextel, σε μια κίνηση που θα εκτινάξει τον γερμανικό όμιλο επικοινωνιών στη Νο1 θέση βάσει συνδρομητών ΗΠΑ.

Deutsche Telekom:Μελετά εξαγορά της Sprint Nextel
Η Deutsche Telekom μελετά την εξαγορά της αμερικανικής επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας Sprint Nextel, σε μια κίνηση που θα εκτινάξει τον γερμανικό όμιλο επικοινωνιών από τη Νο4 στη Νο1 θέση όσον αφορά στον αριθμό των συνδρομητών στην αγορά κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των "Financial Times" αναφέρεται ότι η κίνηση που μελετά η Deutsche Telekom είναι μία από τις πολλές σκέψεις σε αρχικό στάδιο τις οποίες εξετάζει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Rene Obermann, έχοντας πλέον αντιμετωπίσει τα προβλήματα κόστους που έπληξαν τα κέρδη του ομίλου στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Οι ενδείξεις ότι ο κ. Obermann μελετά έντονα τις εξαγορές και συγχωνεύσεις καταδεικνύουν τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί όμιλοι ώστε να αναζητήσουν την αύξηση της κερδοφορίας εκτός των καθιερωμένων και ώριμων αγορών.

Η γερμανική κυβέρνηση, που κατέχει το ένα τρίτο της Deutsche Telekom, προσδοκά ο όμιλος να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς και το αμερικανικό private equity Blackstone που κατέχει το 5% εκφράζει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v