Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο των Αρχών οι "παίκτες" του subprime

Οι δικαστικές αρχές κλιμακώνουν τις έρευνες στους παίκτες της κρίσης των στεγαστικών δανείων subprime, με επίκεντρο τους οίκους της Wall Street και τις εταιρίες στεγαστικής πίστης.

Στο στόχαστρο των Αρχών οι παίκτες του subprime
Οι δικαστικές αρχές του ανατολικού διαμερίσματος της Νέας Υόρκης στο Μπρούκλιν κλιμακώνουν τις έρευνες στους παίκτες της κρίσης των στεγαστικών δανείων subprime, με επίκεντρο τους οίκους της Wall Street και τις εταιρίες στεγαστικής πίστης, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της "Wall Street Journal".

Ομάδα κρούσης αποτελούμενη από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες, μελετά πιθανά εγκλήματα που έχουν διαπραγεί, όπως απάτες χρηματιστών στη στεγαστική πίστη, χρηματιστηριακές απάτες, χειραγώγηση μετοχών και λογιστικές ατασθαλίες, αναφέρει η "WSJ".

Το FBI έχει ήδη θέσει στο στόχαστρο insiders μεγάλων επιχειρήσεων και εγκληματικές οργανώσεις, καθώς διεξάγει επίσης έρευνα για απάτες στη βιομηχανία στεγαστικών δανείων. Το FBI έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει περιπτώσεις 19 εταιριών.

Με τη σύσταση της ομάδας κρούσης πολλαπλασιάζεται η επιχείρηση που έχει ήδη ξεκινήσει στο Μπρούκλιν, όπου οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν κατά πόσον η επενδυτική τράπεζα UBS παραποίησε τις αποτιμήσεις ενεργητικών στην αγορά χρεογράφων στεγαστικής πίστης.

Υπό έρευνα τελούν επίσης οι συνθήκες εξαιτίας των οποίων κατέρρευσαν πέρυσι το καλοκαίρι δύο hedge funds της Bear Stearns λόγω των ζημιών σχετικά με το subprime.

Παράλληλα, σύμφωνα με διαφορετικό δημοσίευμα των "New York Times", το FBI και η μονάδα καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος της αμερικανικής εφορίας (Internal Revenue Service) έχουν δημιουργήσει κοινή ομάδα κρούσης για τη μελέτη στεγαστικών δανείων που εγκρίθηκαν με ελάχιστα ή με καθόλου αποδεικτικά εσόδων ή περιουσίας των δανειοληπτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v