Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνομιλίες ArcelorMittal με την Angang Steel

Η ArcelorMittal, η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον πλανήτη, διεξάγει ανεπίσημες συνομιλίες με την Angang Steel για συνεργασία με τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Κίνας.

Συνομιλίες ArcelorMittal με την Angang Steel
Η ArcelorMittal, η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον πλανήτη, διεξάγει ανεπίσημες συνομιλίες με την Angang Steel, για συνεργασία με τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Κίνας, προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στη χώρα.

Ο κ. Lakshmi Mittal, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος, διευθύνων σύμβουλος και βασικός ιδιοκτήτης της ArcelorMittal, πρότεινε στον κ. Zhang Xiaogang, πρόεδρο της Angang, να εξαγοράσει μερίδιο 25% στην κινεζική εταιρία, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης των δύο ανδρών πριν από δύο μήνες.

Αν και δεν συζητήθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες, μερίδιο 25% της Angang θα κοστίσει στην ArcelorMittal τουλάχιστον 5 δισ. δολ. με βάση την αποτίμηση της κεφαλαιοποίησης της Angang.

Ο κ. Zhang απέρριψε την πρόταση του κ. Mittal να αγοράσει η ArcelorMittal μερίδιο 20% - 30% στην κρατικού ελέγχου επιχείρηση, αλλά δήλωσε στους "Financial Times" ότι κατ’ αρχάς θα επέτρεπε στην επιχείρηση να αγοράσει ένα πολύ μικρότερο μερίδιο (περί το 1% - 2%) της Angang.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v