Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: Πιθανά τα 150-200 δολ. για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να ανέλθουν στα 150 με 200 δολάρια το βαρέλι εντός δύο ετών εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ανάπτυξης της προσφοράς, σημειώνει η Goldman Sachs.

Goldman: Πιθανά τα 150-200 δολ. για το πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να ανέλθουν στα 150 με 200 δολάρια το βαρέλι εντός δύο ετών εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ανάπτυξης της προσφοράς, σημειώνει σε έκθεσή της η αρμόδια ομάδα αναλυτών της Goldman Sachs.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος Arjun N. Murti τονίζει ότι «η πιθανότητα ανόδου στα 150-200 δολ. ανά βαρέλι γίνεται όλο και πιο πιθανή για τους επόμενους 6 με 24 μήνες, αλλά είναι πάρα πολύ αβέβαιη οποιαδήποτε πρόβλεψη για το σημείο ζενίθ των τιμών καθώς και την διάρκεια του ανοδικού κύκλου.»

Η παγκόσμια ζήτηση καυσίμων είναι μεγαλύτερη από τις αυξήσεις στην παραγωγή. Η Κίνα εχει διπλασιάσει την ζήτηση πετρελαίου από το 2001, που έφθασε το πετρέλαιο στο χαμηλό των 16,7 δολαρίων. Ετσι, έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο τμήμα της αναξιοποίητης παραγωγικής δυνατότητας, εν μέσω μειώσεων της παραγωγής σε Νιγηρία, Ιράκ και Βενεζουέλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v