TPG: Προς εξαγορά του 23% της Bradford & Bingley

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 23% της βρετανικής Bradford & Bingley βρίσκεται η TPG, σύμφωνα τόσο με τους "Financial Times" όσο και με το Bloomberg. Πτώση 48% για τα κέρδη της B&B στο α΄ τετράμηνο.

TPG: Προς εξαγορά του 23% της Bradford & Bingley
Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 20% της βρετανικής Bradford & Bingley βρίσκεται η TPG, σύμφωνα τόσο με τους "Financial Times" όσο και με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επισημαίνουν οι "καλά πληροφορημένες πηγές" των δύο ΜΜΕ, η TPG θα καταβάλει περί των 150 εκατ. στερλινών (296 εκατ. δολαρίων) για την εξαγορά του 20% του βρετανικού ομίλου, ενώ η Bradford & Bingley θα προχωρήσει και σε αύξηση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. στερλινών.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρίας, κ. Stephen Crawshaw, υπέβαλε χθες την παραίτησή του από την Bradford & Bingley για λόγους υγείας.

Παράλληλα, ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του για το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2008 υποχώρησαν κατά 48% λόγω υψηλών επισφαλειών κι έφτασαν στο επίπεδο των 56 εκατ. στερλινών.

Επιβεβαίωσε, δε, την πώληση μεριδίου τουλάχιστον 23% προς την TPG, έναντι σχεδόν 179 εκατ. στερλινών (352,8 εκατ. δολ.), αλλά και ότι η τελική συγκέντρωση κεφαλαίων από την προσφορά μετοχών θα ανέλθει στα 42 εκατ. στερλίνες, έναντι 300 εκατ. που υπολογίζονταν αρχικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v