ΗΠΑ: «Ανοιχτή πρόσκληση» Paulson στα SWFs

Στην ομιλία του στην «πρωτεύουσα» του κόσμου των κρατικών επενδυτικών ταμείων, ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, έχει ένα απλό μήνυμα για τους ξένους επενδυτές: Είστε ευπρόσδεκτοι.

ΗΠΑ: «Ανοιχτή πρόσκληση» Paulson στα SWFs
Στην ομιλία του στην «πρωτεύουσα» του κόσμου των κρατικών επενδυτικών ταμείων, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, έχει ένα απλό μήνυμα για τους ξένους επενδυτές: Είστε απολύτως ευπρόσδεκτοι.

«Καθώς προσπαθούμε να ανοίξουμε νέες αγορές στο εξωτερικό, η Αμερική θα κρατήσει τις δικές μας αγορές ανοιχτές στις επενδύσεις ιδιωτικών εταιριών και κρατικών επενδυτικών ταμείων (sovereign wealth funds). Απορρίπτουμε μέτρα που θα μας απομόνωναν από την παγκόσμια οικονομία», αναφέρει στην ομιλία του στο επιμελητήριο επιχειρηματικών σχέσεων ΗΠΑ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο κ. Paulson ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στην περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των ΗΑΕ.

«Είναι βασική προτεραιότητά μου να καταρρίψω την εσφαλμένη αντίληψη για υποβόσκοντα προστατευτισμό - με γεγονότα, μεγέθη και με την πίστη ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες και όχι λιγότερες υποσχέσεις για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Paulson σημειώνοντας ότι ο αριθμός των εξαγορών από επενδυτικές εταιρίες στις χώρες του Αραβικού Κόλπου αυξήθηκε 100% και περισσότερο τα 2 τελευταία χρόνια και πως η αξία αυτών των συμφωνιών σε δολάρια εκτινάχτηκε πάνω από 400%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v