Η ΙΑΤΑ προβλέπει ζημίες 2,3 δισ. δολ. στο 2008

Η ΙΑΤΑ προβλέπει ζημίες 2,3 δισ. δολ. με μέση τιμή πετρελαίου brent στα 107 δολ. στην υπόλοιπη χρονιά και 6,1 δισ. δολάρια με μέση τιμή στα 135 δισ. δολ. για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του πλανήτη του 2008. 

Η ΙΑΤΑ προβλέπει ζημίες 2,3 δισ. δολ. στο 2008
Η International Air Transport Association (IATA) ανακοίνωσε ότι θα είναι αναπόφευκτο η διεθνής βιομηχανία αεροπορικών εταιριών να υποστεί αισθητή μείωση κερδοφορίας ή και ζημίες στο 2008.

Ο συνδυασμός των ακριβών καυσίμων, της ύφεσης στις ΗΠΑ και της παράδοσης αεροσκαφών που είχαν παραγγελθεί στο ζενίθ του οικονομικού κύκλου σημαίνει ότι οι προοπτικές για το 2008 επισκιάζονται από την "απόλυτη καταιγίδα", όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του διεθνούς οργανισμού, που παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ, κ. Giovanni Bisignani, προβλέπει ότι οι ζημίες του κλάδου στο 2008 θα ανέλθουν στα 2,3 δισ. δολ. εάν η μέση τιμή του βαρελιού πετρελαίου brent παραμείνει στα 107 δολ. την υπόλοιπη χρονιά.

Εάν οι τιμές του πετρελαίου ανέλθουν στα 135 δισ. δολ. την υπόλοιπη χρονιά, οι ζημίες της βιομηχανίας εμπορικής αεροπορίας θα ανέλθουν στα 6,1 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v