Fed: Σήμα για μείωση επιτοκίων

Το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων στο άμεσο μέλλον εξετάζει η αμερικανική κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, Ben Bernanke. Νωρίτερα, η Fed ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων.

Fed: Σήμα για μείωση επιτοκίων
Το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων στο άμεσο μέλλον εξετάζει η αμερικανική κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, Ben Bernanke.

Σε ομιλία του, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η επιδείνωση της εικόνας της ανάπτυξης στις ΗΠΑ σημαίνει ότι η Fed θα πρέπει να επανεξετάσει την ουδέτερη στάση της ως προς τη νομισματική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων, σε μια πρωτοφανή κίνηση για να βοηθήσει την εν λόγω αγορά, που παραμένει αδρανής τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι θα συστήσει ειδικό φορέα για την αγορά τρίμηνων ομολόγων και δομημένων εταιρικών ομολόγων απευθείας από τους εκδότες, σε μια ακόμη κίνηση για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης.

Την 1η Οκτωβρίου, τα κεφάλαια που εκκρεμούσαν σε εταιρικά ομόλογα είχαν εμφανίσει πτώση 11% στα 1,6 τρισ. δολάρια από 1,82 τρισ. δολάρια στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Fed θα λήξει τον Απρίλιο του 2009, ενώ δεν έχει εκτιμηθεί το ύψος των κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v