Bernanke: Το 2010 η οικονομική ανάκαμψη

Το 2010 θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης η οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ben Bernanke, υπό την προϋπόθεση σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν υπάρχει πρόθεση κρατικοποίησης τραπεζών.

Bernanke: Το 2010 η οικονομική ανάκαμψη
Στο 2010 τοποθέτησε την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ο πρόεδρος της Fed κ. Ben Bernanke, υπό την προϋπόθεση της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η πλήρης αποκατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ από την κρίση θα έρθει σε δύο με τρία χρόνια.

Επίσης, ο πρόεδρος της Fed στην κατάθεσή του στη Γερουσία δήλωσε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας είναι ο πρώτος στόχος των πολιτικών και οικονομικών επιτελείων στις ΗΠΑ.

Ο κ. Bernanke δήλωσε ακόμα ότι η κρίση αναμένεται να λήξει μέσα στο 2009, αφού αν σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το "πακέτο" ενίσχυσης της οικονομίας και τα πολύ χαμηλά επιτόκια θα τονώσουν την ανάπτυξη, ενώ οι μειωμένες τιμές των καυσίμων θα αυξήσουν την κατανάλωση.

Παράλληλα, ο κ. Bernanke τόνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση κρατικοποίησης τραπεζών από την κυβέρνηση, λέγοντας πως τα υπάρχοντα μέτρα είναι σύμφωνα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τέλος, σχετικά με τα "stress tests" των τραπεζών ο κ. Bernanke ανέφερε ότι θα δείξουν το μέγεθος της "τρύπας" των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πως η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα αναγκαία κεφάλαια για την εύρυθμη λειτουργία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v